Близо 10 500 лева струва на данъкоплатеца командировката на депутата от

...
Близо 10 500 лева струва на данъкоплатеца командировката на депутата от
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Фалшивата молитвена закуска на Хамид Хамид в САЩ струва 10 500 лева на България

Близо 10 500 лв.  струва на данъкоплатеца командировката на депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид за така наречен Молитвена закуска предишния месец във Вашингтон, в която взе участие и основният прокурор Иван Гешев . Това излиза наяве от отговор на въпрос по Закона за достъп до социална информация /ЗДОИ/ към администрацията на Народното събрание /НС/. Запитването бе отправено от някогашния депутат от “Демократична България ” /ДБ/ Ивайло Мирчев на 9 февруари.

В отговора се оповестява, че: “Хамид Бари Хамид е бил командирован от 30.01.2023 година във Вашингтон за присъединяване във конгрес “Как да противостоим на съветската експанзия и нездравословното въздействие на Китай в Европа ” и Националната молитвена закуска. Стойността на направените от Народното събрание на Република България разноски (самолетни билети, нощувки, дневни), възлиза в размер на 10 442,58 лева (десет хиляди четиристотин четиристотин четиридесет и два 0,58) лева ”

На същите две мероприятия във Вашингтон бе и основният прокурор Иван Гешев. В началото на месеца от Върховната касационна прокуратура дадоха отговор на Мирчев, че Гешев е бил на частно посещаване , с което на процедура не се дължи отговор за билети, нощувки и командировъчни.

От Демократична България напомнят, че за присъединяване в Молитвената закуска се заплаща сериозна такса . Не е известно дали Гешев и Хамид са платили такава и с чии пари.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР